Logotyp_Hjärtats_Ledarskap.responsiv

Britt-Marie Lotse

Min vision är att transformera människor och organisationer inifrån och ut, där vi står stadiga i vår kärna och har full tillgång till vår kreativitet och skaparkraft. Det är ett tillstånd där vi är helt trygga i oss själva, där vi känner kärlek till oss själva och vår omgivning och där vi handlar utifrån vårt hjärtas ledarskap, både som ledare för andra och för oss själva. Jag vill berätta om min resa som inspiration för dig att det verkligen gör skillnad att resa inåt och det har tagit mig till en helt annan dimension i livet.
 
Jag är civilekonom, uppvuxen i Umeå och har jobbat många år som redovisningschef i globala bolag. Jag har ett helhetsperspektiv och brinner för att utveckla både organisationen och människan. Parallellt med mitt jobb har jag arbetat många år med min personliga utveckling, utbildat mig som coach och är diplomerad hälsorådgivare i en 5.000 årig tradition. Jag upplevde att jag var låst i min rollbeskrivning och hade mycket att tillföra förutom min långa erfarenhet som redovisningschef.
 
Nyårsafton 2014/2015 befinner jag mig på ett Nyårsretreat i Värmland. Jag upplever att jag bär på en gammal rädsla som finns runt mig men jag kommer inte åt själv. Jag hade bokat in en tid med en terapeut på förmiddagen som på en kort stund hjälpte mig att frigöra den energi som höll mig tillbaka. Jag kommer ut, solen lyser på blå himmel och snön gnistrar i solen och det är dags att gå ut på vandring. Jag upplever att mina sinnen öppnas, jag tar in omgivningen runt omkring mig på ett annat sätt än tidigare och det formligen öppnas upp för ett nytt liv från den dagen. 

Jag får sällskap i bilen hem till Stockholm med en kvinna som det visar sig att vi har samma typ av jobb och där sätts processen igång - vad är det jag egentligen brinner för?
 
Jag sätter mig ner 1 januari 2015 och börjar skissa på det koncept som under året utvecklas till Hjärtats ledarskap. Grunderna sätts - hur vi kan utveckla organisationer och medarbetare samtidigt, inifrån och ut. Det kommer mail om utbildning till kulturcoach - hur vi utvecklar organisationer och individer där jag inser att det är verkligen det här jag skall göra. Jag blir inbjuden till ett seminarium kring att följa Hjärtats väg och jag hittar det digitala, vetenskapliga och mätbara verktyg jag nu jobbar med för att utveckla medarbetare att hitta sitt bästa tillstånd och hantera stress och oro. Jag skickar ett mail till VD för ett globalt bolag med förslag till hur vi kan öka lönsamheten i bolaget och får köra workshops i ledningsgruppen, regionchefer, kontorschefer, försäljning och ekonomi vilket resulterar i en vinst på 6 miljoner kronor på 9 månader. Jag hittar en Vedic Art kurs där min logga kommer av sig själv, får erbjudanden om utbildning på Chalmers i Lean Produktion, jag får ledarskapsutbildning i Zurich och gör ett varumärkesarbete i Spanien. Träffar underbara @Inger Gabrielsson som formger min hemsida och ett år senare, den 31 december 2015 står min hemsida och koncept klar.


 

Detta år är helt sagolikt, inget av detta har jag tänkt ut, allt har kommit till mig av sig självt, i ett tillstånd av kreativitet. Jag upplever att det är en gåva till mig och några år senare säger jag upp mig från min fasta trygga tjänst för att följa mitt hjärta och det jag brinner för. Jag får tre år till med verkligt Flow, där allt går lätt och löser sig på ett fantastiskt sätt.
 
Sedan är det dags att titta på mig själv igen. Hur är det med mina nära relationer, vad behöver jag se där? Vad behöver jag se i mig själv som jag inte sett ännu? Jag går i meditationsgrupper och går en utbildning där jag kan hjälpa människor att frigöra det vi inte längre behöver ha med oss, både fysiskt, känslomässigt, mentalt, andligt. Det resulterar i en stor utveckling, både för mig och mina kurskamrater.
 
Jag upplever nu att jag står i min fulla kraft. Jag har hittat in i min egen kärna, jag står stadigt i mig själv och har öppnat upp för ett nytt medvetande om vad som är möjligt för oss människor.
 
Jag vill dela med mig av detta, när vi tittar på gamla valda sanningar där vi begränsar oss själva, när vi skiftar perspektiv, när vi frigör energi vi inte längre behöver:

DÅ BLIR VI STJÄRNOR I VÅRT EGET LIV!