Logotyp_Hjärtats_Ledarskap.responsiv

Innovationskraft och ledarskap

Dagens artikel är inspirerad från Jacob de Geers sommarprat om entreprenörskap, att tillåta misslyckande som en väg till framgång och hans hänvisning till Spotifys grundare Martin Lorentzon som säger:

Värdet av bolaget är summan av alla problem vi löser

Hur skapar vi då en företagskultur där vi ser värdet av att lösa problem? Där vi kopplar ihop verksamhetsutveckling och medarbetarutveckling? Där företagskulturen är tillåtande och vi välkomnar upp till ytan det som inte gynnar helhetens bästa? Där vi verkar för samskapande, långsiktighet, hållbarhet och gemensamma tydliga mål? Där klarhet, sanning och transparens värderas högt och är ledorden är att frigöra energi och skapa utrymme för nya innovationer

Det står i samklang med LEAN-synsättet, att finna rot-orsaken, att ständigt utveckla, skapa förbättringar, skapa flöde i processer, gå till kärnan, skapa gränslös kommunikation och att utveckla medarbetarna.

När vi har en samsyn på verksamhetsutveckling och medarbetarutveckling frigörs också den inre drivkraften och motivationen att bidra till helhetens bästa och vi tar tillvara den gemensamma skaparkraften och kreativiteten som går långt bortom den enskilda prestationen. Samtidigt minskas risken för stress och utbrändhet med stora konsekvenser för den enskilda människan och vi undviker också stora dolda kostnader i form av produktionsbortfall.

När vi skapar en företagskultur där samskapandet och den inre drivkraften och motivationen är fokus frigör vi energi och vi skapar företag i en ny tid där vi har helhetens bästa i fokus. Vi tar tillvara innovationskraften hos varje medarbetare, vi skapar blomstrande företag utifrån glädje och energi, vi tar tillvara hållbara idéer och varje medarbetares unika bidrag till helheten.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Inger Holegård, Pingh Management och Pin » Vår djupaste rädsla - Nelson Mandela:  ”Tack för ditt inlägg! Jag håller med Mandela - och dig - om att vi har en gudoml..”

  • Helena » Valda sanningar:  ”Så tänkvärt! Det finns så många hinder som vi skapar för oss själva helt i onöda..”

  • Inger Gabrielsson » Valda sanningar:  ”Härligt första inlägg i din blogg @Britt-Marie Lotse! Tack för din återkoppling ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-