Logotyp_Hjärtats_Ledarskap.responsiv

En längtan närmare naturen

På sista tiden har jag i meditationer och i musik upplevt en längtan att verkligen vara närmare naturen, att grunda mig i den och omge mig med all grönska och skogsbada.
 
Under påsk fick jag inspiration till en vandring och meditation med fina Maria Hede. Vi sitter på den perfekta platsen, omgivna av blåbärsris och björkar, mediterar en stund och igen, där kommer längtan till fördjupning och längtan efter att ta del av naturens skafferi.
 
Så när jag letar efter texten till förra veckan blogg öppnas en sida i min dagbok, och där visar sig anteckningar från 2015 kring ätbara växter, börjar skriva på bloggen i morse och på dagens vandring visar sig nässlorna och kirskålen där vi går. Nu är nässlorna förvällda och snart står min första nässelsoppa på bordet!
 
Så tacksam för allt som kommer till mig så lätt, utan ansträngning, i ett flöde.
 
Delar med mig av mina anteckningar på de ätbara vilda gröna växter jag känner till:
 
Hallonblad
Daggkåpa
Rölleka
Maskros
Svinmåla
Kirskål
Tistel
Nässla
Groblad
Björkblad

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Inger Holegård, Pingh Management och Pin » Vår djupaste rädsla - Nelson Mandela:  ”Tack för ditt inlägg! Jag håller med Mandela - och dig - om att vi har en gudoml..”

  • Helena » Valda sanningar:  ”Så tänkvärt! Det finns så många hinder som vi skapar för oss själva helt i onöda..”

  • Inger Gabrielsson » Valda sanningar:  ”Härligt första inlägg i din blogg @Britt-Marie Lotse! Tack för din återkoppling ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-